Descriere

Blocul locativ de pe str. Alba Iulia, 91 este un proiect deosebit al companiei RECONSCIVIL. Amplasată în partea de Vest a mun. Chişinău, pe un lot de pămînt cu o suprafaţă de doar 0,14 ha, clădirea va crea un aspect grandios în zona de intrarea în oraş din partea şos. Balcani. Acest aspect se datorează înălţimii de 48 m a construcţiei şi formei de oval a acesteia.

Constructiv, clădirea reprezintă o construcţie combinată din ansambluri de monolit şi piatră de calcar amplasate pe o fundaţie complexă. Pentru a obţine stabilitate şi rigiditate pe suprafaţa de sprijin a clădirii de 658 m.p., fundaţia, a fost proiectată şi realizată ca o îmbinare dintre fundaţia de tip radier alcătuită dintr-un planşeu de beton armat cu grosimea de 80 cm., care se întinde sub întreaga construcţie şi o unitate de 218 piloni cu diametru de 50 cm ancorate la adîncimea de la 6 pînă la 8,3 m. Faţada clădirii va fi realizată din piatră de calcar în combinaţie cu plăci din aluminiu în porţiunile de perete de sub ferestre. Ferestrele v-or fi realizate din policlorură de vinil (PVC) cu geamuri termopan.

Complexitatea proiectului constă şi în faptul că construcţia a demarat într-un cartier locativ deja existent. Astfel, din partea de Sud-Est şi Nord-Vest şantierul este înconjurat de 2 blocuri locative a cîte 6 etaje fiecare, iar pe direcţia de Sud-Vest de un bloc cu 10 etaje. Din partea de Nord-Est este amplasată str. Alba Iulia în zona staţiei terminus a transportului public municipal.

Teritoriul din jurul casei va fi amenajat corespunzător. Suprafaţa totală amenajată, inclusiv suprafaţa ocupată de casă este de 0,22 ha. Intrarea în curte, va fi din str. Alba Iulia din partea de Nord-Vest a clădirii. Va fi posibil de intrat în curte şi din direcţia clădirilor deja existente. Aici va fi amenajată o zonă de odihnă şi distracţii pentru copii. Parcarea din curte este proiectată pentru staţionarea concomitentă a 15 autoturisme.

Blocul locativ este construit din: demisol, parter, 11 etaje şi mansardă. La primele patru nivele (S+P+1+2) este amplasat un centru comercial şi oficii. Accesul la ele este din str. Alba-Iulia din partea de Nord-Est a blocului.

Partea locativă a blocului începe cu etajul 3. În total, blocul locativ are 54 de apartamente amplasate într-o singură scară. Fiecare etaj are 6 apartamente dintre care 2 apartamente cu 2 odăi, iar 4 cu 2 odăi şi o cameră de zi (living). Intrarea în spatiile locative este din curte. Clădirea este dotată cu lift. Încălzirea şi apa caldă în apartamente este separată. Fiecare apartament este dotat cu o microcentrală termică care funcţionează pe gaz natural. Încălzirea va fi executată în proporţii de 100%. Înălţimea tavanului din apartament este de 2,70 m.

Galerie imagini

Planuri

Hartă

Partajează: