Descriere

Blocul locativ din str. Costiujeni, 6/2 este prima clădire construită de RECONSCIVIL în baza unui proiect individual care are la bază un constructiv din piatră de calcar şi beton armat. Este amplasat în partea de Sud a mun. Chişinău, pe un teren aferent blocului 6/1 care a fost construit anterior de compania noastră şi cu care, în prezent, are o curte comună.

Clădirea reprezintă o construcţie supraetajată realizată în 9 nivele cu 2 scări. Înălţimea de la sol a construcţiei este de 25 m. În soclul clădirii au fost amplasate 2 oficii şi 8 garaje. Partea locativă a clădirii începe cu apartamentele din parter şi pînă la etajul 5 unde se găsesc locuinţele din mansarda supraetajată. În acest bloc sunt 43 de apartamente din care cu 1 odaie – 8 ap., 2 odăi – 16 ap., 3 odăi – 12 ap. şi 4 odăi – 7 ap. (penthouse). Suprafaţa totală a încăperilor din clădire este de 5526,2 m.p. din care 4481 m.p. reprezintă suprafaţa apartamentelor. În curtea clădirii este amplasată parcarea pentru staţionarea temporară a autoturismelor şi locul pentru recrearea copiilor.

Grosimea pereţilor exteriori este de 0,6 m. Pereţii sunt formaţi prin combinarea mai multor materiale asemănător unui „sandwich”. Din interior vine primul strat de piatră de calcar, apoi beton armat, al doilea strat de piatră de calcar şi un strat de termoizolator din polistiren din exterior. Aceşti pereţi formează corpul rigid al clădirii. În pofida faptului unui cost ridicat al tehnologiei date de construcţie şi unui volum mare de manoperă, rezultatul final a fost apreciat de clienţii noştri. Acest lucru sa luat în consideraţie în următoarele proiecte de construcţie. Rezistenţa seismică care a fost proiectată pentru clădirea dată, constituie 8 grade la scara lui Richter.

Blocul locativ a fost construit într-o singură etapă în perioada anilor 2002-2004. A fost dat în exploatare în toamna anului 2004.

Compania RECONSCIVIL, în cadrul acestui proiect, a oferit în premieră clienţilor săi apartamente de tip penthouse .  Ele reprezintă locuinţe supraetajate cu suprafaţă mare aflate la mansardă. Cel mai mare apartament de acest tip era în 3 nivele cu suprafaţă de 205 m.p.

Galerie imagini

Planuri

Hartă

Partajează: