Descriere

La etapa iniţială, beneficiarul proiectului a fost S.C. „Fineco Grup” SRL, care a oferit antrepriza generală companiei RECONSCIVIL în vederea construcției unui centru comercial. După mai multe runde de negocieri, acest proiect a fost preluat de compania de construcții RECONSCIVIL, pentru a fi dezvoltat ulterior într-un proiect imobiliar – construcţia unui bloc locativ cu spaţii comerciale.

Blocul locativ reprezintă o clădire cu o singură scară, cu 11 nivele şi înălţime de 31,5 m deasupra solului. Spaţiile comerciale sunt amplasate la etajele inferioare pînă la etajul 1, inclusiv. Partea locativă este amplasată la etajele 2 – 8. La fiecare nivel locativ sunt 6 apartamente. Pe etaj sunt 5 apartamente cu 2 odăi şi 1 apartament cu o singură odaie. În total sunt 42 apartamente cu suprafaţa locativă totală de cca. 2442 m.p.

Blocul locativ este amplasat pe str. Ion Creangă 43, din sectorul Buiucani, în partea de Vest a mun. Chişinău. El se află la mijlocul cartierul cuprins între străzile V. Belinski şi Constituţiei, în prima linie de clădiri. Cartierul dat este cel mai dezvoltat din regiunea respectivă a oraşului şi dispune de infrastructură dezvoltată şi diversificată: centre comerciale, cluburi sportive, policlinică, grădiniţă pentru copii, oficiu poştal, liceu, piaţă etc. În apropiere se află şi una din cea mai frumoase grădini botanice a oraşului – Parcul Dendrariu. Strada Ion Creangă este una din arterele principale a municipiului Chișinău. Această stradă are o reţea de transport public bine dezvoltată, care permite accesul uşor şi rapid spre centrul orașului.

Amplasarea pe teren a blocului locativ corespunde exigenţelor normative de protecţie contra zgomotului, orientare şi insolaţie. Proiectul este elaborat în conformitate cu cerinţele normelor în vigoare şi corespunde criteriilor de bază a calităţii în construcţii, reglementate de „Legea privind calitatea în construcţii”. Atenţie deosebită sa acordat capitolelor rezistenţă şi stabilitate, siguranţă în exploatare, siguranţă la foc, izolare termică şi protecţie împotriva zgomotului. Eficiența consumului resurselor energetice, a condiționat proiectarea încălzirii individuale pentru fiecare apartament în parte.

Fațada blocului va fi garnisită cu tencuială decorativă, iar la nivelele comerciale cu etalbond pe profil metalic și teracotă decorativă pentru exterior. Acoperișul va fi în pante, realizat din țiglă bituminoasă. Tîmplăria va fi realizată din profile PVC cu 5 camere și profile din aluminiu pentru fațade. Geamurile termopan care sunt orientate spre stradă vor avea trei rînduri de folii de geam pentru o izolație sonoră mai bună.

Din punct de vedere ingineresc, clădirea reprezintă o construcție din carcasă din monolit cu diafragme. Dimensiunea coloanelor și grinzilor în secțiune este de 400×500 mm. Grosimea diafragmelor (pereți interiori) este de 250 mm. Planșeul este din monolit cu grosimea de 150 mm. Pereții exteriori vor fi realizați din beton celular autoclavizat (BCA). Pereții despărțitori sunt din cărămidă. Fundație de tip radier. Înălțimea unui etaj este de 3 m. Înălțimea tavanului din apartament este de 2,75 m.

În fața scării din bloc va fi amenajat un teren de joacă pentru copii. În perimetrul blocului vor fi organizate două parcări, care vor permite staționarea temporară a 16 autoturisme. Containerele pentru depozitarea deșeurilor menajere vor fi amplasate într-un spațiu special amenajat.

Galerie imagini

Planuri

Etape de construcție

01.10.2014

Lucrările din interiorul blocului sunt complet finisate, cu excepția spațiilor comerciale unde aceste lucrări încă se desfășoară. În exteriorul clădirii se execută fațada din sticlă pentru spațiile comerciale și are loc garnisirea fațadei cu tencuială decorativă la nivelul inferior. Au fost finalizate lucrările de conectare a blocului la rețelele ingenerești. Se execută amenajarea teritoriului. După finalizarea acestor lucrări, în luna octombrie, va avea loc darea în exploatare a acestui bloc.

01.08.2014

Pe parcursul verii au fost executate lucrările de finisare în apartamente și scara blocului. În luna august se va efectua conectarea blocului la rețeaua de distribuție a gazului natural și apă/canalizare. Urmează a fi finisate și lucrările legate de amenajarea spațiilor comerciale de la etajele inferioare a clădirii. Încep procedurile de finalizare a lucrărilor și pregătirea bloculu pentru dare în exploatare.

01.06.2014

În perioada de primăvară a fost finisat acoperișul. Lucrările cu amestecuri uscate au fost finisate în proporție de 90%. A fost instalată cabina lift-ului. Urmează instalarea sistemelor de încălzire în apartamente, placarea teracotei în scara și conectarea la rețelele exterioare a blocului.

01.04.2014

01.02.2014

01.12.2013

01.10.2013

01.08.2013

01.06.2013

01.04.2013

01.02.2013

01.11.2012

 

 

Hartă

Partajează: