Descriere

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor al Republicii Moldova, în toamna anului 2013, a petrecut o licitație publică pentru efectuarea lucrărilor de construcție a grădiniței de copii pentru 120 de locuri din satul Săiți, r-nul Căușeni. Licitația a fost cîștigată de compania de construcții RECONSCIVIL.

Proiectul dat constă din două etape. Prima presupune executarea „la cheie” a lucrărilor de construcție a clădirilor, care va fi efectuată de compania noastră și a doua etapă — amenajarea teritoriului și a terenurilor de joacă pentru copii, care va fi executată de autoritățile locale. În conformitate cu proiectului de execuție elaborat de ISP „Ruralproiect”, viitoarea grădiniță va fi amplasată pe lotul de teren cu aria 0,57 ha, amplasată în zona centru a localității. Este formată din două blocuri cu suprafața totală de 973 m.p. În blocul „A” va fi grădinița de copii pentru 100 locuri iar în blocul „B” – blocul alimentar-gospodăresc și grupa creșă pentru 20 locuri. Cele două blocuri vor fi unite între ele prin intermediul unei galerii de trecere.

Grădinița va fi branșată la o cazangerie existentă pe teritoriu.

Lucrările de construcții au început în noiembrie 2013 și conform graficului propus, vor fi finisate în trimestrul II 2014. Grădinița urmează a fi inaugurată pe 1 iunie, cu ocazia sărbătorii „Ziua Internațională a Copilului”.

Autorizație de construire nr. 71 din 15.11.2013 elib. de Primăria s. Săiți.

Hartă

Partajează: